IGTV guide
Har du en Instagramprofil, og overvejer du at udvide med videoer? Så har Instagram nu lanceret en ny feature! Nemlig IGTV, hvor du har mulighed for at dele videoer på helt op til en time. Derfor er vi selvfølgelig klar med en IGTV-guide til dig. Det bedste ved IGTV er, at du kan dele videoerne med dine følgere direkte på din Instagramprofil. På den måde kan dine følgere nemt se de videoer, du deler. Uden du skal bygge din profil op på en ny platform, som for eksempel på YouTube. Instagram har nemlig opdateret appen, så dine følgere automatisk følger dig på IGTV. Fedt ikke?

Det særlige ved videoer og IGTV

Video er en virkelig god måde at interagere med dine følgere på, og et rigtig godt supplement til din blog. Det giver dine følgere et bedre billede af dig, og det bliver nemmere for dig at nå og interagere med dem.

Det specielle ved IGTV er, at videoerne er vertikale ligesom i Stories på Instagram og Snapchat. Nogle snakker om en direkte konkurrent med YouTube, men det mener vi dog ikke. På IGTV vil det være meget nemmere at poste daglige videoer. Det er supernemt, og indtil videre så er der ikke samme kvalitetsmæssige forventning, som på YouTube. Hvor de fleste bruger lang tid på at filme og redigere, inden de udgiver deres videoer.

igtv guide

IGTV-guide: Sådan kommer du igang

Kunne du godt tænke dig at komme i gang med at dele videoer på IGTV, så følg vores IGTV-guide her.

1. Download app’en IGTV til din mobil.

Følg linket her for Android og her for Iphone

2. Opret en profil i IGTV-app’en, som regel kan du bare tilføje den automatisk til din Instagramprofil.

Sådan laver du videoer til IGTV

Lav en video i højformat. App’en Videoshop er gratis, og er en god og nem måde at komme i gang med at lave videoer til IGTV.

Videoshop app igtv guide

Se link for appen Videoshop til Android her og Iphone her.

I app’en Videoshop kan du optage vertikale videoer, sammensætte videoklip og klippe i din video, så den bliver, som du ønsker. Du har også mulighed for at indsætte musik og tekst, og app’en er virkelig nem og sjov at arbejde i. Du kan i princippet også bruge Snapchat og gemme en video derfra. Det vigtigste er, at din video er vertikal. Ellers vil den vise sig som en meget klemt video mellem to sorte barer. Vi anbefaler derfor, at du altid udgiver vidoer i højformat på IGTV, da det vil give en bedre oplevelse for for dine seere.

Når du har lavet din video, gemmer du den til din kamerarulle, og herefter går du til IGTV for at uploade den.

Sådan uploader du din video til IGTV

1. Åbn IGTV og klik på dit profilbillede.

2. Klik på plusset i højre side af skærmen.

3. Vælg den video, du gerne vil uploade og klik på Næste.

4. Skriv titel og beskrivelse til din video og klik på Slå op. Det er muligt at linke direkte til et blogindlæg i videoens beskrivelse. En smart måde at få trafik til din blog på.

5. På din Instagramprofil er der nu en rund cirkel, der hedder IGTV, hvor dine videoer ligger. Du er i mål!

6. Under Indblik i IGTV, kan du se, hvor mange, der har set din video. Du kan også se, hvor mange, der har liket og kommenteret. Det kan hjælpe dig senere, hvis du vil analysere lidt på dine videoer.

Vi håber, du kunne bruge vores IGTV-guide. Hvis du har nogle tips omkring IGTV, som vi bør kende. Så skriv det endelig til os, så vi kan gøre guiden endnu bedre 🙂


Signature
Tilmeld vores nyhedsbrev, så modtager du e-bogen "Find din niche - og få en professionel blog".

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du, at vi må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev igen.

Læs vores privatlivspolitik her.