sådan bliver du den bedste gæsteblogger

Hvorfor være god, når du kan være den bedste? Den bedste gæsteblogger er en blogger, som skriver et gæsteindlæg af en rigtig høj kvalitet. Et perfekt gæsteindlæg er et indlæg, som læserne på den blog, du gæster, vil elske og samtidig et indlæg, hvor læserne inspireres til at gå videre til din egen blog. Det er også et fedt indlæg for den blog, du gæsteblogger på. Det skal være et indlæg, der er relevant, skaber trafik og værdi. Samtidig er det også en god måde at få værdifuld trafik og backlinks tilbage til din blog på.

Overvejer du at gæsteblogge, men ved du ikke helt, hvordan du kommer i gang? Så finder du alle svarene her! I indlægget deler vi de mest udbredte fejl fra nye gæstebloggere, og viser dig, hvordan du kan lave et perfekt gæsteindlæg fra start.

Er du klar? Så har vi guiden til dig her:

Sådan bliver du den perfekte gæsteblogger

Rigtig mange nystartede bloggere er bange for at give et rigtig godt indlæg væk, men det er en stor fejl. Du må ALDRIG skrive at halvhjertet gæsteindlæg på en anden blog, og det er der en RIGTIG god grund til.

Lige meget, hvem du gæsteblogger hos, så er det din chance for at blive fundet af en hel ny gruppe læsere. Nemlig læsere, der bruger blogs som underholdning eller inspirationskilder. Derfor er det vigtigt, at du gør dit bedste, og får vækket interessen nok hos den nye læser, så læseren hopper videre til din egen blog 😉 Ved du ikke helt, hvad sådan et gæsteindlæg kunne handle om? Så har vi heldigvis nogle bud på emner til dig, som altid spirer nysgerrighed hos læserne. Dem får du her:

 • Tips og tricks
 • Guides
 • Svar på et typisk spørgsmål/problem indenfor din niche

Med disse emner fastslår du også din ekspertstatus på området. Læs mere om det i vores E-bog, som du kan få fat i her: Find din niche og få en professionel blog

Du skal altså vise, hvad læseren kan forvente ved at følge dig på din egen blog. Jo bedre indlæg, jo flere vil besøge din blog efterfølgende. Derudover får du en vigtig relation til blogejeren, så vedkommende vil huske dig i fremtiden og måske henvise til dig i andre sammenhænge. Det ville jo være dejligt, ikke? 🙂

Lav en forventningsafstemning med blogejeren

Det er altid virkelig vigtigt at forventningsafstemme med hinanden, inden I starter samarbejdet.

Fem ting, der er vigtige at få på plads

 1. Aftal deadline
 2. Aftal minimum og maximum antal ord.
 3. Spørg ind til brug af billeder, især hvis det er noget, du bruger meget.
 4. Hvor mange antal links, du må lave til din egen blog – Det er en god idé at få aftalt, inden du skriver dit indlæg.
 5. Aftal emnet på forhånd – Det er en god idé at aftale, hvad der reelt skal skrives om. Så du undgår at skrive om noget, der allerede findes på bloggen.

Originalt indhold

Tro os, det er vigtigt for både dig selv og blogejeren, at det indhold du leverer er originalt. I Googles øjne tæller det for duplicate content/dobbelt indhold, hvis indholdet kan findes andre steder på nettet. Det skader både din blogs originale indlæg og dit gæsteindlægs ranking på google, og så er det bare virkelig dårlig stil at genbruge indhold fra din egen blog i gæsteblogindlægget.

Gode billeder

Det er altid fedt for blogejeren at få et godt billede med, når nogen gæster deres blog.  Vi mener, at gode billeder til gæsteindlæg er billeder, der fortæller noget om din blog. Gå med din stil fra din egen blog, eller sørg for, at du selv er med på billedet. Så kan læserne se præcis, hvem du er.

Tag eventuelt billederne selv eller sørg som et minimum for, at du ejer rettighederne til de billeder, du sender med. Blogejeren kan i værste fald blive sagsøgt, hvis I ikke har rettigheder til at bruge billederne.

Link overload

Nogle gæstebloggere bliver så grebet af idéen om at have kontakt til en helt ny gruppe læsere, at de indsætter alt for mange links tilbage til deres egen blog. Det er meget passende med omkring tre links tilbage til din egen blog. Eventuelt links til lignende indlæg.

Overhold deadlines

Faktisk er det en god idé at være i god tid i forhold til de aftalte deadlines. De fleste større bloggere og faktisk bare bloggere generelt har et program for deres blog. Så hvis du har fået en plads, så respekter blogejerens arbejde og overhold dine aftaler.

Sørg for god SEO og læsevenlighed

Hvis indlægget skal kunne findes på Google, så du får trafik tilbage på din egen blog, så er det vigtigt, at du optimerer indlægget, og sørger for, at der er god læsevenlighed i indlægget. Det viser også dig fra din bedste side.

Vi har begge prøvet at sidde med gæsteindlæg, som var svære at udgive, som de var på vores egne blogs. Både på grund af stavefejl, kommafejl, dårlig læsevenlighed og dårlig SEO. Det er aldrig fedt at rette en gæstebloggers indlæg igennem. Så vær grundig med dit gæsteindlæg, før du sender indlægget. Gør dit bedste og sørg for mindst muligt arbejde til den blog, du gæster.

Vil du give dine indlæg bedre læsevenlighed, så kan du læse mere her: 10 skrivetips til at forbedre din blogs læsevenlighed

Vil du blive bedre til at SEO-optimere dine blogindlæg, så læs vores guide her: 10 SEO tips og et musthave plugin

Undgå affiliate links

Lad være med at indsætte affiliate links i dit gæsteindlæg. Det er bare virkelig dårlig stil. Derudover så er der regler om brugen af affiliate links, så pas på eller rettere bare lad være med at bruge affiliate links i dit gæsteindlæg.

Tre klassiske fejl gæstebloggere ofte laver

 1. Glemmer at præsentere sig selv. Husk at fortælle, hvem du er, og hvad du skriver om på din egen blog. Nogle bloggere skriver præcis, som de ville skrive på deres egen blog, og så kan det faktisk være, at læseren slet ikke opdager, at de læser et gæsteindlæg!
 2. Selvom du gæsteblogger, skal du ikke tilpasse dig så meget, at du forsvinder i mændgen. Det er vigtigt, at du viser, hvem du er, og husker din egen stil.
 3. Det er rigtig vigtigt at se blogejeren som en samarbejdspartner og ikke en konkurrent. Respekter deres arbejde og vis din taknemmelighed. Det vil også få flere af deres følgere over på din blog.

Opsummering – God og dårlig stil for en gæsteblogger

God stil – Fem ting, der gør dig til den perfekte gæsteblogger

 1. Lever fantastisk og originalt indhold.
 2. Vær i god tid og overhold aftalerne.
 3. SEO-optimer og lav god læsevenlighed.
 4. Husk at læse korrektur, inden du sender dit indlæg videre.
 5. Sørg for gode billeder i de rette størrelser, komprimeret, og som du selv har rettighederne til.

Dårlig stil – Fem ting, der trækker dig ned som gæsteblogger

 1. Missede deadlines.
 2. Sjusket indlæg eller indlæg med dobbelt indhold.
 3. Stjålet indhold og billeder, som du ikke har rettighederne til.
 4. Indlæg med for mange links til egen blog og affiliate links.
 5. Dårlig læsevenlighed, manglende korrektur og dårlig SEO-optimering.

Se også vores gæsteindlæg hos Bloggers By Heart: Styrk din blog ved at gæsteblogge

Vil du selv gøre brug af gæstebloggere på din blog? Så læs vores guide her: Gæsteblogger guide – Vores tips til dig


Signature
Få endnu flere tips til din blog
Tilmeld vores nyhedsbrev, så modtager du e-bogen "Find din niche - og få en professionel blog"

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du, at vi må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev igen.

Læs vores privatlivspolitik her.